Wat is het verschil tussen een fatbike en e-fatbike?

Het belangrijkste verschil tussen een fatbike en een e-fatbike is dat de laatste een elektrische ondersteuning heeft, terwijl de eerste dat niet heeft.

Een fatbike is ontworpen voor gebruik op terrein met zachte, losse ondergrond zoals zand of sneeuw. Het heeft extra brede banden (meestal tussen de 3,8 en 5 inch breed) die zorgen voor extra drijfvermogen en grip op het terrein. Fatbikes hebben meestal geen elektrische ondersteuning en zijn bedoeld voor off-road rijden op lage snelheden.

Een e-fatbike, daarentegen, heeft een elektrische ondersteuning waarmee de fietser extra kracht kan krijgen tijdens het rijden. Dit kan handig zijn als je heuvels of bergen oprijdt, of als je lange afstanden aflegt. De motor van een e-fatbike wordt gevoed door een batterij die opgeladen kan worden. De extra power die je krijgt van de elektrische motor kan je helpen om sneller te rijden dan met een gewone fatbike en langer te rijden zonder vermoeid te raken.

Hoewel ze veel gemeenschappelijke kenmerken hebben, zijn e-fatbikes over het algemeen duurder dan gewone fatbikes vanwege de extra componenten en de elektrische motor.

Waarom zou je een e-fatbike huren?

Een e-fatbike is fun omdat het je ondersteund bij het trappen en daarnaast er ook nog eens erg tof en stoer uitziet. Wij van Wheels for fun vertellen je graag meer over de e-fatbike en waarom je deze zou moeten huren!

e-fatbike rijden in Drenthe

E-fatbike rijden in Drenthe is leuk wanneer je kunt genieten van de prachtige omgeving. Ook daarom krijg je eerst een duidelijke instructie over de werking en wordt er ingereden op een industrieterrein . Gaat dit goed, dan vervolgen we de weg naar openbare fietspaden in de natuur van Friesland. De tocht is zonder begeleiding. Het besturen van een e-fatbike is net als een gewone fiets en is volledig op eigen risico. De Nederlandse verkeerswetgeving geldt op alle openbare wegen en de tocht is volledig op eigen risico.

Prijzen

De prijzen van e-fatbike rijden Friesland zijn vooraf vastgesteld en te raadplegen in de onderstaande tabel. Bekijk de verschillende prijzen en maak uw pakketkeuze. Wilt u liever e-fatbike rijden in Friesland combineren met een ander arrangement? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk de mogelijkheden en vraag een offerte aan.

E-chopper rijden FrieslandPrijs in €Aantal mensenDuur
2 uur€25,00 p.p.2-152.5 uur
3uur€35,00 p.p.2-153.5 uur
6 uur€50,00 p.p.2-156.5 uur