Wat is het verschil tussen een mountainbike en een e-fatbike??

Een mountainbike is een fiets die speciaal is ontworpen voor off-road terrein, zoals ruige bergpaden en modderige trails. Het heeft meestal dikke banden met veel grip, een stevige vering en een sterk frame om schokken op te vangen. Het is ontworpen om licht en wendbaar te zijn, zodat het gemakkelijk kan manoeuvreren op hobbelige en ongelijke terreinen.

Een e-fatbike is ook een mountainbike, maar met een elektrische motor en bredere banden. De bredere banden maken het mogelijk om op zachte ondergronden zoals sneeuw, zand en modder te rijden en de elektrische motor helpt bij het trappen en maakt het mogelijk om langere afstanden af te leggen. E-fatbikes zijn vaak zwaarder en minder wendbaar dan gewone mountainbikes vanwege de extra componenten, maar ze bieden wel meer comfort en flexibiliteit bij het rijden op ruig terrein.

Kortom, het grootste verschil tussen een mountainbike en een e-fatbike is dat een e-fatbike is uitgerust met een elektrische motor en bredere banden om het rijden op zachte ondergronden gemakkelijker te maken. Lijkt het je leuk om een e-fatbike te huren? Dit kan bij Wheels for Fun. Ontdek hier meer erover.